Pitajte našu veterinarku

PETRA GALETIĆ, dr. med. vet.

Biti veterinar je divno, posebno ako uspiješ naći posao koji te ispunjava, koji je = ljubav prema životinjama. To je moj posao u Hermann BARF-u, gdje sam dobila priliku naučiti kolika ja nevjerojatna uloga prehrane u zdravlju pasa i kako hranom postići da psi budu zdravi, sretni i puni energije. Psi sa zdravstvenim problemima moj su najveći izazov i najveći poticaj za daljnje usavršavanje. Pozitivna iskustva vlasnika koji pse hrane Hermann BARF hranom katkad su tako nevjerojatna da me rastuži činjenica kako smo (nenamjerno, u vjeri da radimo najbolje) pogrešnom prehranom našim najvjernijim prijateljima do sada uzrokovali mnogo patnje.

I zato, tu sam, da sa svojim dosadašnjim iskustvom i znanjem o prehrani pasa pomognem da i vaši psi postanu i ostanu zdravi, puni energije i sretni.

Odgovore na neka od najčešćih pitanja možete pronaći ovdje, a za sva ostala obratite nam se direktno putem  obrasca ispod.

Draga Sonja,
kada se situacija s gastritisom u potpunosti smiri, kada pas dva do tri tjedna ne bude povraćao, preporučuje se da psa postupno (tijekom nekoliko dana dodajete sve veće količine HERMANN BARF ORIGINALA, a smanjujete količinu HERMANN BARF GASTRA) prebacite na HERMANN BARF ORIGINAL. Ako pas ima jako osjetljiv želudac dobro je da dio obroka (jedna trećina) uvijek bude HERMANN BARF GASTRO. U većini je slučajeva upravo vlasnik taj koji će odrediti koji je optimalan omjer tih dviju vrsta hrane za njegova psa.
Dakle svakako se preporučuje da barem dio, ako ne i u potpunosti, obroka Vašeg psa bude HERMANN BARF ORIGINAL.

HERMANN BARF ORIGINALU ne treba ništa dodavati, riječ je o obroku u kojem su sve hranjive tvari u optimalnom omjeru. Iznimno je povoljan za mlade pse jer povoljno utječe na pravilan razvoj kostiju i zubala te formiranje optimalne mišićne mase.
Vitaminsko-mineralni veterinarsko-medicinski proizvodi mogu narušiti optimalan omjer tvari u HERMANN BARF ORIGINALU, davanjem njih napravili biste više štete nego koristi za svoje štene.

Dragi Jurica,
crveno meso iznimno je bogat izvor L-karnitina i aminokiselina lizina i metionina iz kojih se isti sintetizira u organizmu. Uloga L-karnitina je iznimno bitna za rad srca (prenosi slobodne masne kiseline preko membrane mitohondrija u srčanim stanicama = energija za rad srca; veže štetne tvari u mitohondrijima koje nastaju tijekom procesa stvaranja energije i iznosi ih iz mitohondrija =zaštita srčanih stanica).
Smatra se da u regulaciji visokoga krvnog tlaka, koji je kod pasa ponajprije uzrokovan poremećajem u radu bubrega, bitnu ulogu ima i omega 3 masna kiselina, tj. omjer omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Važno je naglasiti da u HERMANN BARF hrani nema žitarica i biljnih ulja, koji u hrani pridonose lošem omjeru omega 3 i omega 6 masnih kiselina (žitarice i biljna ulja bogati su omega 6 masnim kiselinama, a vrlo siromašni omega 3 masnim kiselinama).
Količina soli (kod pacijenata s bolestima srca i povišenim krvnim tlakom mora biti niska) također je vrlo niska i posljedica je samo prirodno prisutnog natrija u namirnicama koje se koriste u sastavljanju HERMANN BARF hrane.
Iz gore navedenog možete zaključiti da je HERMANN BARF hrana iznimno pogodna za pse kojima je dijagnosticirana dilatativna kardiomiopatija.

Za sva ostala pitanja javite mi se direktno putem obrasca. Ostavite potrebne podatke i poruku i javiti ću vam se u vrlo kratkom roku.

Vaše ime i prezime *

Vaša email adresa *

Vaša poruka